Beyond your imagination!!

WikiLeaks: Zoon dictator Kim Jong-il houdt veel van gamen

De zoon van de huidige leider van Noord-Korea, Kim Jong-nam, schijnt meer in videospellen te zien dan in het regeren van het land. Dat blijkt uit één van de uitgelekte WikiLeaks-documenten die al weken de wereld rondgaan.

De Amerikaanse overheid maakte profielschetsen van de drie zoons van Kim Jong-il. Daaruit bleek dat de twee jongste zoons veel te onervaren zijn in het leven en dat de oudste zoon een voorliefde voor games heeft. Welke spellen hij speelt, is niet te lezen in het document.

Het schijnt ook dat Kim Jong-nam jaren getraind is om zijn vader op te volgen, zoals zijn vader zijn vader weer heeft opgevolgd. De oudste zoon is jaren uit beeld verdwenen en de training tot leider van het land, in Noord-Korea ook wel De Geliefde Leider genoemd, zou kunnen verklaren waar hij was. Of hij zat gewoon achter zijn beeldscherm, natuurlijk.

Kim Jong-il