Beyond your imagination!!

[tweakers.net] Wikileaks-oprichter Assange aangehouden in Engeland – update

Door Olaf van Miltenburg, dinsdag 7 december 2010 11:47

Wikileaks-oprichter en -boegbeeld Julian Assange is dinsdagochtend in Engeland aangehouden door Scotland Yard. Zijn juridisch adviseur spreekt van een politieke stunt en zegt dat Assange met de politie wil praten om zijn naam te zuiveren.

Assange wordt in Zweden verdacht van verkrachting, aanranding en het uitoefenen van dwang. Twee Zweedse vrouwen beschuldigen Assange daarvan. Naar aanleiding daarvan werd Assange door Interpol gezocht. Assange heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Volgens zijn advocate Jennifer Robinson, wist Assange tot gisteravond nog steeds niet tot in detail waarvoor hij gezocht werd, schrijft The Guardian.

Assange is in London bij het politiebureau aangehouden, nadat hij zich vrijwillig had gemeld en maandag al had aangegeven via zijn juridisch adviseur met de politie te overleggen. Aangenomen werd dat Assange zich daarvoor in het zuidoosten van Engeland ophield. Nadat de Australiër door de politie is verhoord, zal hij voor de magistraat van de City of Westminster moeten verschijnen, die beslist of er een bevel tot uitlevering komt.

De juridisch adviseur van Assange, Mark Stephens, liet Sky News al weten dat elke poging tot uitlevering zal worden aangevochten, 'vooral omdat hij aan de Amerikanen kan worden overgeleverd'.

Update 11.50: Extra informatie over aanhouding in London met link naar The Guardian toegevoegd.