Beyond your imagination!!

FOK.nl / Nieuws / ‘Vloer Ede niet bestand tegen springen’ / FOK!frontpage

FOK.nl / Nieuws / ‘Vloer Ede niet bestand tegen springen’ / FOK!frontpage

De vloer van het studentenhuis in Ede is donderdagavond laat ingestort doordat de studenten die er feest vierden hard op de muziek aan het springen waren. Daar was de vloer niet tegen bestand. Dat is de voorlopige conclusie van de politie, aldus een woordvoerster.

Volgens de politie zijn zo’n 20 jongeren met vloer en al door de eerste verdieping gezakt boven en achter een ijssalon aan de Notaris Fischerstraat. Ze vierden feest in een ruimte van ongeveer 5 bij 5 meter, wat werd gezien als de gezamenlijke woonkamer. In totaal waren 100 mensen in verschillende ruimtes in het studentenhuis aanwezig.

Naar inschatting van de politie ging het mis doordat met veel mensen op een houten vloer werd gesprongen op de muziek. ,,Daar was deze vloer niet tegen bestand.”

Vier personen raakten lichtgewond. Een persoon is met een gebroken pols naar het ziekenhuis gebracht; drie anderen werden ter plaatse behandeld aan schrammen en lichte kneuzingen, aldus de politie die ook namens de overige hulpdiensten spreekt. ,,We hebben veel geluk dat het bij deze verwondingen is gebleven. Ook het aantal slachtoffers valt mee”, aldus de woordvoerster.

Een deel van de bewoners kan vannacht terug naar het pand, anderen mogelijk niet. De brandweer onderzoekt met hulp van een bouwinspecteur of het gebouw, dat zowel uit oudbouw als nieuwbouw bestaat, gestut kan worden. De vraag is of dat veilig kan gebeuren.

Voor zowel bewoners als gasten van het studentenfeest is opvang geregeld in een gebouw van de gemeente aan de Molenstraat, genaamd De Manenberg. Daar verbleven rond 2.00 uur ongeveer 35 mensen, voornamelijk bewoners.