Beyond your imagination!!

Walgelijk

1 2 3 9

Minder salaris ouderen valt slecht

Minister Donner van Sociale Zaken ligt van diverse kanten onder vuur vanwege zijn uitspraken over oudere werknemers. Donner zei gisteren in het programma Buitenhof dat oudere werknemers best een stapje terug kunnen doen qua salaris. Salarissen van oude werknemers blijven volgens de minister te lang doorstijgen, waardoor het niet aantrekkelijk is om hen langer in dienst te houden. Vakbonden en politieke partijen reageren verontwaardigd.

“Er zijn zo veel vooroordelen over ouderen die niet kloppen. Dat ze minder productief zijn, dat ze duur zijn, noem maar op. Donner bevestigt weer eens dat beeld. We zouden juist samen moeten strijden tegen die vooroordelen en moeten investeren in ouderen in plaats van ze af te schrijven”, aldus vakcentrale CNV. Ook de FNV is niet te spreken over Donners ideeën: “Het is een van de zoveelste ideeën van Donner. Dit is een te eenvoudige oplossing voor een probleem dat veel complexer is.”

De oppositiepartijen in de Tweede Kamer kunnen zich ook totaal niet vinden in het idee. “Nu doet het kabinet niet alleen een aanval op de 65-plusser, zoals met de aow-verhoging, maar ook op de oudere werknemer. Hij doet alsof ieders salaris altijd maar doorstijgt, maar dat is niet zo. Een salarisschaal heeft hooguit tien of vijftien treden. Daarna houdt het op en krijg je alleen de cao-stijging er nog bij”, aldus SP-Kamerlid Ulenbelt.

VVD-Kamerlid De Blok zegt: “De minister heeft allang een ander instrument in handen om daar iets tegen te doen: hij moet stoppen met het algemeen verbindend verklaren van cao’s met al deze extraatjes. Laat het salaris maar aan de werkgever en de werknemer over.” Hij doelt hiermee onder meer op extra vakantiedagen en vrijstelling van zware diensten.

Donners eigen partij, het CDA, steunt de minister. “Het hoeft inderdaad geen automatisme te zijn dat het salaris altijd maar groeit”, aldus Kamerlid Van Hijum.

Bos: lekken was solo-actie Tang

PvdA-Tweede Kamerlid Paul Tang heeft op eigen houtje geheime begrotingscijfers voor 2010 naar RTL Nieuws gelekt. Niemand anders van de partij is daarbij betrokken geweest, zei partijleider Wouter Bos dinsdagavond in het televisieprogramma Pauw& Witteman.

Hij vindt het vervelend dat de PvdA nu wordt geassocieerd met een partij die vertrouwelijke informatie lekt. Leden van de Eerste en Tweede Kamer hadden de begrotingsstukken vrijdag onder embargo gekregen, om zich te kunnen voorbereiden op het debat over de kabinetsplannen deze week. Tang gaf maandag toe de zogeheten Macro Economische Verkenning (MEV), de voorspelling van de Nederlandse economie voor komend jaar, te hebben gelekt.

“Niemand kan het zich permitteren om aan zoiets mee te werken. Je kunt vinden wat je wil van de embargoregeling. Maar als je het krijgt onder de voorwaarde dat je er niets mee doet, dat je het niet weggeeft, dat je het voor jezelf houdt, dan moet je je daar gewoon aan houden”, zei Bos. Hij stelde dat hijzelf nooit stukken heeft doorgespeeld naar de pers.

Bos wilde niet aangeven waarom Tang de stukken heeft gelekt. “Dat laat ik verder tussen hem en mij”, zei Bos. Tang mag van zijn fractie een maand lang niet het woord voeren over zijn beleidsterrein (financiën). Hij heeft zijn excuses aangeboden aan Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en premier Jan Peter Balkenende.

Nieuwe hobby: pilootje pesten met laser

De Nederlandse jeugd heeft tijdens de lange zomervakantie een nieuwe hobby ontdekt. Sinds een aantal weken regent het klachten van piloten van verkeersvliegtuigen. Zij zeggen op en boven Schiphol te worden gehinderd door felle laserstralen, die vanaf de grond op de cockpit worden gericht.

De Koninklijke Marechaussee heeft dit vandaag bevestigd tegenover de Telegraaf. Naast de militaire politie, hebben ook de politie Kennemerland, de Luchtverkeersleiding Nederland en de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) tientallen klachten ontvangen.

Het pilootje pesten is namelijk een levensgevaarlijk spelletje. Als men een fractie van een seconde in een laserstraal kijkt, raakt men tijdelijk verblind. Hierdoor kan de piloot de controle over zijn stuurknuppel verliezen met een ongeluk als gevolg.

Gelukkig hebben er zich nog geen ongelukken voorgedaan bij onze nationale luchthaven naar aanleiding van de laserstralen. De politie en Marechaussee hebben nog geen enkel idee wie er achter de ‘aanslagen’ zit. Ze hebben toegezegd nu strenger te zullen optreden.  

1 2 3 9