Beyond your imagination!!

Bizar

Rel rond Belgische praalwagen over moord

In België is ophef ontstaan over een carnavalswagen met een moord als thema. Een vereniging in het Vlaamse Aalst wijdt een praalwagen aan de beruchte parachutemoord, waarbij een parachutiste te pletter viel doordat haar parachute was gesaboteerd.

Op de praalwagen komt een afdruk van de neergestorte Els Van Doren in een moestuin. Haar liefdesrivale, Els Clottemans, werd voor de moord vorig jaar veroordeeld tot dertig jaar celstraf. Zij hadden dezelfde minnaar uit Eindhoven.

Carnavalsgroep De Saazers, die de wagen maakt, zegt niemand te willen choqueren. De moeder van Clottemans en de man van Van Doren vinden het echter niet grappig. Volgens de krant Het Laatste Nieuws willen zij in ieder geval het carnavalsliedje laten verbieden dat De Saazers over de moord schreven.

Man swaffelt buspassagier

Een 33-jarige Nijmegenaar is aangehouden omdat hij maandagochtend in de bus met zijn ontblote geslachtsdeel tegen een 24-jarige vrouw aan stond te rijden. Hij wordt verdacht van aanranding, laat de politie weten.

De vrouw uit Westervoort stond in de bus die op dat moment over de Campusbaan in Nijmegen reed. Ze voelde iets tegen zich aandrukken maar schonk daar in eerste instantie geen aandacht aan.

Een medepassagier waarschuwde haar echter, omdat het ging om het geslachtsdeel van een man die achter haar stond. Hij had zijn lid uit zijn broek gehaald en drukte dat tegen haar aan. De vrouw schrok hier volgens de politie hevig van.

De buschauffeur werd gewaarschuwd, waarop hij de bus stopte en de politie waarschuwde. Medewerkers van de busmaatschappij lieten de passagiers uitstappen en hielden de verdachte tegen totdat de politie arriveerde om hem aan te houden. De vrouw heeft aangifte gedaan. De man is verhoord.