Beyond your imagination!!

Losers

1 2 3 20

Van Nieuwkerk faalde bij discussie

Matthijs van Nieuwkerk, de presentator van De Wereld Draait Door (DWDD), heeft een storm van kritiek over zich heen gekregen na zijn optreden van dinsdag in het programma. Een discussie tussen Jort Kelder en Pieter Storms over originaliter normen en waarden in de journalistiek liep dinsdag flink uit te hand.

"Kelder en Storms zaten tien minuten lang naar elkaar te schreeuwen. Waar was Matthijs?", vraagt RTL-presentator Jan de Hoop zich af. Radio-dj en DWDD-tafelheer Giel Beelen vult aan: "Matthijs deed helemaal niets."

Frits Bom
Oud-presentator Frits Bom is nog het meest kritisch: "Van Nieuwkerk liet het geblèr en gejammer niet alleen bandeloos zijn gang gaan, maar wakkerde het ook aan met minimale interrupties en vooral zwijgzaamheid."

Bom vervolgt: "Een volstrekte nalatigheid van de taak waarvoor hij was aangesteld. Van Nieuwkerk moet in zijn bovenkamer wel een heel slechte periode doormaken door dit uit te lokken, toe te staan, en als fatsoenlijke VARA-aanpak te beoordelen."

'Krakkemikkig'
"DWDD kwam dit seizoen toch al krakkemikkig uit de startblokken door in het geheel niets nieuws in de aanbieding te hebben verworven, doch slechts alle semi-vaste personen die we nu wel gezien hebben opnieuw in te huren in een eigen optiek van gebrek aan beter, terwijl dat toch ruimschoots voor handen is, waardoor de rubriek nu al afzonk tot diep in de humuslaag van het smerigste afval"
, sluit de oud-televisiemaker af.
 

Jort Kelder: Pieter Storms sloeg me

Voor wie gisteren de 'discussie' heeft gezien tussen Pieter Storms en Jort Kelder bij De Wereld Draait Door (DWDD) komt het misschien niet als een verrassing: Storms werd na afloop agressief en sloeg Kelder drie keer in zijn gezicht.

Aanleiding was een tien minuten durend gekakel waarbij Storms wilde zeggen dat de verloedering van de journalistiek is begonnen bij Kelder en waarbij Kelder aantoonde dat Storms zelf nooit een integere journalist is geweest. Storms zat er vooral om zijn vrouw Nina Brink te verdedigen die meermalen hard door het blad Quote is aangepakt.

Na afloop begon, zo schrijft Kelder op zijn weblog 925, Nina Brink hem 'vuile rat' te noemen waarna Storms er ook bijkwam en fysiek werd. Kelder schrijft dat Storms hem drie klappen in het gezicht gaf.

"Na de gezellige 'after' met mij gingen ze naar de afschmink, alwaar Nina & Pieter nog 3 kwartier lang ruzie hebben staan maken met de presentator en de hoofdredacteur, Matthijs en Dieuwke. Los van allerlei bizarre verwijten dat Matthijs mij de mond had moeten snoeren en dat Dieuwke mij te veel verdedigde (wat bij Nina de woedende uitroep ontlokte: 'ben je soms verliefd op hem') hebben ze geëist dat De Wereld Draait Door mij als Tafelheer ontslaat."
 

1 2 3 20